Hatay Sağlık Sen’den Sağlıkçılara Kreş Müjdesi
16 Nisan 2016, Cumartesi

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih GÖNÇ; “ 2014 yılında Sağlık Sen’in düzenlemiş olduğu Hemşireler günü programına katılan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN kamu kurum ve kuruluşlarında kreş açılacağının müjdesini vermişti, daha sonra bakanlık bünyesinde bu hususta yönetmelikler yayınlanmasına rağmen ilimizde bu konu ile ilgili sıkıntılar hala yaşanmaktaydı.

 

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak daha önce Kamu Hastaneleri Birliği Yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, Kuruma bağlı Hastanelerde kreş açılması yönünde taleplerini dile getirmiş ve sözünü almıştık.

Konunun çözümü için resmi yollardan da başvuru yapan Hatay Sağlık-Sen Şube başkanlığı, Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yazılı olarak da bunun sözünü aldı. Konu hakkında açıklama yapan Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih GÖNÇ, “ Kamu da bayan çalışan sayısının en fazla olduğu iş kollarından biriyiz, bu sebeple üyelerimizden hastanelerde kreş açılması konusunda ciddi talepler gelmektedir.  Sosyal devlet anlayışı gereğince çalışanların memnuniyetinin sağlanması, mağduriyet oluşturan konuların çözümüne kavuşturulması hizmet kalitesini arttıracaktır. Biz de bu nedenle Hatay Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının memnuniyeti için çalışmaktayız.” dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında Sendika olarak 0-6 yaş grubundaki çocuklar için kreş açılmasını ve ücretsiz servis sağlanması talebini Çalışma Bakanı Sayın Faruk ÇELİK ve kamu işveren heyetine iletmiştik. Ayrıca taleplerimiz arasında kadın kamu görevlilerine 0-6 yaş grubuna giren çocukları için 300 TL kreş yardımı yapılmasını istemiştik umarım yakın zamanda bu taleplerimizi de sağlık çalışanları için kazanım olarak sağlamayı temenni ediyorum” dedi.

 

PAYLAŞ :