Hendekte Boğulanlar Bombaya Sarıldı
14 Ocak 2016, Perşembe

Terörle mücadele sürecinde kazdıkları hendeklerde kaybolanlar, şimdi de Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, bombaya sarıldı. Teröristlerin gece yarısı Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla birlikte roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırması sonrası 3’ü polis yakını, 3’ü de yıkılan bir binanın altında kalan sivil vatandaşımız olmak üzere 6 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler içinde 5 aylık ve bir yaşında iki bebekle 5 yaşında bir çocuğun olması, bebek katili terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

 

Bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerle destekçilerini şiddetle lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. 

 

Maşa ve taşeron terör örgütlerinden birisinin Sultanahmet’te, birisinin de Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde gerçekleştirdikleri saldırılar, Türkiye’nin ateş hattına çekilmek istendiğinin açık göstergesidir. Her iki saldırıyı gerçekleştiren terör örgütleri, küresel güçlerin emrinde, Türkiye’nin birlik, beraberlik, istikrar ve büyümesinin karşısındadır.

 

Kendisini uluslararası güçlere pazarlayan bu terör örgütünün, sözde bölge halkının haklarını savunması iddiasının hiçbir gerçekliğinin kalmadığı alenen açıktır. Bebek katili olmaktan bıkmayan, bölge insanını öldürmekten usanmayan, bölge halkına başta sağlık hizmeti olmak üzere kamu hizmet veren kamu görevlilerini hedef almaktan vazgeçmeyen terör örgütü, kazdığı hendeklerde kaybolduğu gibi, döktüğü kanda boğulmaya da mahkumdur.

Bu süreçte terörle mücadele, tam bir mutabakat ve destekle, iç politikaya alet edilmeden yapılmalıdır. Birlik ve beraberlikle aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Esas olan, bizim bir ve beraber olmamız, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip, ayrımcılığı körüklememektir. 

 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

PAYLAŞ :