Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölüm Tanıtım Paneline Katıldık
26 Mayıs 2016, Perşembe

Yeni kurulan Acil Yardım ve Afet Derneği ile Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölümü tarafından MKÜ Atatürk Konferans salonunda düzenlenen panele davet edildik.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün yaşadığı sıkıntıların ve dernek faaliyetlerinin tanıtıldığı panele sendikamız adına Şube Başkan Yardımcımız Osman Nuri KUNDAKÇI katıldı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün kamuda yaşadığı sıkıntılar ile ilgili i açıklama Yapan Şube Başkan Yardımcımız Osman Nuri Kundakçı "Geçtiğimiz haftalar da Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan üst öğrenim sayılan bölümler arasında Acil Yardım ve Afet yönetim bölümünün olmaması kamuda çalışan personelin intibakı açısından ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır. Milletin iradesi ile meclisten çıkan yasada "sağlıkla ilgili ön lisans bölümleri kendileri ile ilgili alanlarda lisans tamamlar ve bunu YÖK yürütür." İfadeleri mevcutken ve YÖK Acil Yardım ve Afet Yönetim bölümünü bu kapsamda Lisans tamamlamada tanımlamışken Sağlık Bakanlığı bu bölümü sağlıkla ilgili üst öğrenimler arasında saymaması kabul edilemez. Konu ile ilgili sendikal girişimler Genel Merkezimizce başlatılmıştır. Umarım bir kaç ay içerisinde olumlu yönde sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi. Kundakçı; "yeni kurulan Acil Yardım ve Afet Derneği Başkanı Çağatay DELİOĞLU ve değerli yönetim kurulu üyelerine başarı dileklerini iletti.

PAYLAŞ :