Birlikte Rahmet Ayrılıkta Azap Vardır
21 Nisan 2016, Perşembe

Hepinizin çok iyi bildiği gibi; sendikal anlamda uzun ve meşakkatli bir yılı daha geride bıraktık. Yine Türkiye genelinde ve Hatay'ımızda yetkili sendika olarak hizmetlerimizi sunmaya ve alın terimizi dökmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur Sen'in ürettiği bu mücadelede emeği geçen tüm arkadaşlarıma, çalışanlarımıza ve desteklerini bizden esirgemeyen tüm üyelerimize tekrar sonsuz teşekkür ediyorum.

Her zaman dile getirdiğim gibi, bu ülkenin diğer illerinden çok farklı ve kozmopolit bir yapıya sahip olan Hatay ilinde hizmet üretmek, ihtiyaçlara karşılık verebilmek, beklentileri karşılayabilmek yalnız sendikacılıkta değil, merkezi insan olan her hizmet alanında çok zordur. Elbette çeşitliliğimiz bizim zenginliğimizdir. Fakat zaman zaman bu çeşitlilik bizleri zorlayabilmekte ve daha fazla emek, daha fazla çalışma isteyebilmektedir. Bu durumlarda bize birlik ve beraberlik içinde gayret sarf etmek düşüyor. Özellikle bu son zamanlarda daha fazla dayanışmaya ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu muhakkaktır. Biz kendi içimizde birbirimize düştüğümüzde en az bizim kadar bu ülkenin de zarar göreceğini unutmamamız gerekir. Hepimiz aldığımız emaneti, üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bunu yapamadığımızda umudunu bize bağlamış olan masum insanların sıkıntıya düşeceğinin bilincindeyiz. Makamlar ve koltuklar gelip geçicidir. Baki olan bıraktığımız eserler olacaktır.

Üstad Mehmet Akif ne güzel söylemiştir:

Sizi bir aile efradı yaratmış Yaradan,

Kaldırın ayrılık esbabını aradan.

Bu zor günlerimizde dostlarımızı çoğaltmak, düşmanlarımızı azaltmak mecburiyetindeyiz. Atalarımızın bize bıraktığı bu refah yaşam gibi, bize de çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği adına çok büyük görevler düşüyor. Medeniyetlere beşik olmuş bu kadim coğrafyada geleceğimizi sağlamlaştırmak için bir ve birlik olmak zorundayız. Kendi içimizdeki ufak tefek sorunları büyütmeden, şeytanın dilediği kin, nefret, bencillik, makam sevgisi ve nefse itaat gibi yanlışlara düşmeden yolumuza devam edelim. Kendi derdimize düşüp bu ülkede olup bitenlere yabancı kalmayalım. Aradaki suni mesafeleri kaldırıp gönül ve kader birliğimizi mahşere kadar yaşatalım. Allah'ın izni ile ölümden başka hiçbir şey çaresiz değildir.

Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.

Bizden desteğini esirgemeyen çalışanlarımızın ve üyelerimizin yanı sıra olumlu diyaloglarından dolayı Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hatay'ımızda daha büyük hizmetlere imza atabilmek için bölücü değil birleştirici olmayı, ihtilafları değil ittifakları, husumeti değil muhabbeti güçlendirmemiz gerektiğine yürekten inanıyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.

Feleytun Fatih GÖNÇ

Şube Başkanı

PAYLAŞ :