Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz
16 Nisan 2016, Cumartesi

Çanakkale; Bağımsızlığın En Şanlı Destanıdır

Çanakkale; var oluş destanının kanla yazıldığı, birlik ve beraberliğin harcına bu kanın katıldığı özgürlük mücadelesinin en şanlı destanıdır.

Çanakkale; Haçlı ordularının bir olup, küçücük bir karaya birçok donanmayla saldırdığı, düşman top ve mermilerinin Mehmetçiğin bağrında söndüğü, her noktası şehit kanıyla, şehadet şerbetiyle yıkanmış kutsal vatan toprağıdır.

Çanakkale, M. Akif Ersoy’un ifadeleriyle; Mehmetçiğin, Bedrin Aslanları’na eş bir kahramanlığa imza attığı, kahramanlığı ve mücadelesi destanlara sığmayacak büyüklükte bir mücadelenin sahnelendiği bir büyük savaştır.

Çanakkale; bu dünyada bir kabri bile bulunmayan, toprağın kara bağrında yan yana yatan, bu ülkenin Laz, Kürt, Türk, Alevi, Sünni evlatlarına Peygamber (sav)’in kucağını açıp beklediği, bu dünyada büyüklüğünün tarif edilemeyeceği bir destandır.

Çanakkale; İstanbul Tıp Fakültesi başta olmak üzere, cepheye koşan ve geri dönmeyen 15’lilerin yazdığı gözyaşı yüklü bir destandır.

Bugün bile, çimentosuna ve ruhuna ihtiyaç duyduğumuz Çanakkale Destanı’nın 101. Yılı’nda bu topraklar için toprağa düşmüş ismini bildiğimiz ve bilmediğimiz nice kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

PAYLAŞ :