Mayıs Fırsatçıları Yine Sahnede!
16 Nisan 2016, Cumartesi

MAYIS FIRSATÇILARI YİNE SAHNEDE!

Sağlık Sen, dün olduğu gibi bugün de sendikal mücadeleyi yaşasın-kahrolsun sloganlarının sığlığı ve çözümsüzlüğü içine hiçbir zaman hapsetmeyi düşünmedi. Bizler, Sağlık-Sen olarak özelde üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda haklarını savunan, genelde ise her türlü haksızlığa karşı çıkmayı temel amaç sayan bir sivil toplum hareketiyiz.

Sağlık çalışanları için yapmış olduğumuz hak kazanımlar ortadayken Mayıs ayında yapılacak olan sendika üye sayımlarının yaklaşması ile beraber yılın 11 ayı memurlar için hiç bir hak kazanımı yapamamış, toplu sözleşme masalarında çakılıp kalmış Mayıs ayı fırsatçıları, sayımların yaklaşması ile beraber Sağlık Sen’in toplu sözleşme masalarında elde ettiği kazanımların üstüne çöreklenmekte ve sözüm ona hak kazanımı sağlayacağız diye çeşitli dilekçeler imzalatıp vefakar sağlık çalışanlarını aldatmaktadırlar.

İlimizde çeşitli kurum ve kuruluşlarında sendika üyeliği çalışması yapan bazı sendikaların etik dışı çabaları, üye mensubiyetini sadece 2 ay (Nisan-Mayıs) için pazarlık konusu yapıp ondan sonra 1 yıl üyelerinin dertleri ile hem hal olunmaması, bize müflis tüccarın ticari zekâsını hatırlatmaktadır. “Gelin bizim sendikamıza sadece 2 aylığına üye olun biz bu iş yerinde yetki alacağız veya nereye gittiği bile bilinmeyen sözüm ona dilekçeleri imzalatıp Sağlık Bakanlığına yollayacağız ve hak kazanacağız gibi ucuz söylemler sendikal faaliyetlerin seviyesini düşürmekle beraber, en hafif ifade ile Sağlık çalışanlarının gözünde de bu sendikaların ve onların yetkilisi arkadaşların şark kurnazlığına indirgenmesine sebebiyet vermektedir.

Biz bu mevkidaşlarımıza sesleniyoruz; sendikal örgütlenme; hatır gönül işi ile, geçici süreli üyelik pazarlıkları ile ve yetkili sendikanın kazanımlarına sahip çıkarak yapılmaz. Sendikacılık üyelerin her biri ile sadece her yıl Nisan-Mayıs ayları için değil yılın 12 ayında onların istek ve dertlerine çözüm olabilme çabası ile geçirildiğinde sağlam bir üyelik sistemi tesis edilebileceğini böyle üyelik pazarlığı yapan sevgili sendikacı arkadaşlarımıza hatırlatıyoruz.
İlk günkü aşkla, Türkiye genelinde almış olduğumuz yetkinin büyük sorumluluğu ile tüm sağlık çalışanlarının yeterli ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için onurlu ve etkin mücadelemize hız kesmeden yılın sadece iki ayında değil, her günü devam edeceğiz.

Buradan Hatay’da görev yapan Sağlık camiasında ki arkadaşlarımıza yineleyerek bir hatırlatma da bulunmak istiyoruz. Sağlık Sen “SADECE PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR” yanınızda olacaktır. Bizim için üyelik atılan sıradan bir imza değil, hak ve menfaatlerin korunması adına bize teslim edilen bir emanettir.

Feleytun Fatih GÖNÇ
Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı

PAYLAŞ :